Äripäev

Riigireformi eestkõnelejaid, ettevõtja Raivo Vare soovitab riigireformi elluviimisse kaasata erakondadesse mitte kuuluvaid asjatundjaid.

Vare ei ole riigireformi suhtes kuigi optimistlik, aga päris maha seda ka veel ei kanna. „Tegelikult on veel lootust, kui võetaks tööle erakonnavabu asjatundjaid,“ sõnas ta. Omalt soovitab ta Eesti Koostöö Kogu programmijuhti Külli Taro, Geomedia juhatuse esimeest Rivo Noorkõivu ja Arengufondi eksjuhti, majandusekspert Ott Pärnat, kes kandideeris viimastel riigikogu valimistel sotside nimekirjas SDEsse kuulumata.

„Noh ja ajatabel on selline, et kui kohalike omavalitsuste analüüs on valmis, siis on juba presidendivalimised horisondil ja omavalitsused ei tundu enam tähtsad,“ arutles Vare. „Siis neid kas ei puututa või hakatakse neid suunavalt mõjutama. Riigi kesktasandil aga läheb aur kokkuhoiule, mitte fokuseerimisele ja funktsionaalsele horisontaalsele koostööle.”

Riigihalduse ministri koha võtab sisse reformierakondlane Arto Aas. Koalitsioonileppes on riigireformi kohta eraldi peatükk, kuid see on äärmiselt üldsõnaline.

Uudis Äripäeva veebilehel.