Koostöös mitme organisatsiooniga annab Eesti Koostöö Kogu ka see aasta oma sisulise panuse arvamuskultuuri edendamisse ja argumenteeritud ühiskondliku dialoogi arengusse.  See aasta korraldame kahte järgmist arutelu.


Järgmisel aastal ilmuva Eesti inimarengu aruande peatoimetaja Tiit Tammaru eestvedamisel toimub Eesti Vabariigi 100 alal reedel, 12.augustil algusega kell 12:00 “Piirideta maailma lapsed: millised nad on ja kelle omad?” arutelu.

Arutelu põhifookuses on uues piirideta ja rändavas maailmas üles kasvanud Eesti lapsed. Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva tähistavad ka lapsed ja noored, kelle jaoks riigi ja omariikluse mõiste on oluliselt erinev nende vanemate ja vanavanemate omast. Kelle omad on lapsed, kes on võib-olla mitme riigi kodakondsed, kes elavad regulaarselt või perioodiliselt mitmes riigis korraga, kelle maailmatunnetus on oluliselt laiem, kui oli nende vanemate oma? Keskendume nii uue põlvkonna rahvusliku kui ka sotsiaalse identiteedi arengule, koolihariduse ülesannetele ja eesmärkidele ning paljule muule laste ja noortega seotule selles rändavas mitmekesises piirideta maailmas. Arutelu korraldab Eesti Koostöö Kogu. Modereerib Kristina Kallas ja Tiit Tammaru ning arutlevad Kaja Kallas, Aune Valk ja Helle Kullerkupp.

Leia teemaala ja arutelu Facebookist siit.


Pension2050 programmi juhi Liisi Uderi eestvedamisel toimub intrigeeriva nimega Riigipotentsiaali laval reedel, 12. augustil algusega kell 17:00 #SELFIE2050 arutelu.

Milline on Eesti aastal 2050 ning millised tahame olla meie selles Eestis eakana? Arutelu käigus teeme endast tulevikuselfie ning otsime lahendusi, mida teha täna teisiti, et 30-40 aasta pärast olla selline nagu soovitud autoportreel. Tuleviku eakuse üle arutlevad Heido Vitsur, Linda Jürisson ja Taivo Pungas. Arutelu modereerib Vladimir Svet.

Jälgi teemaala ja arutelu uudiseid Facebookist siit.

 

 


Lisaks hoiab rahvaalgatusveebi projektijuht Maarja-Leena Saar silma peal interneti kogukonna teemal “Kes, kus on Eesti Interneti kogukond?” (12. august 2016 @ 15.00-16.30) ja ETV+ uue diskussioonisaate “Puudutab kõiki. Aeg on otsustada” avangul “Kodakondsuse nullvariant kas nüüd või mitte kunagi” (12. august 2016 @ 12:15-13:45) ning kutsub kõiki endaga vestlema rahvaalgatusveebi ja kollektiivsete pöördumiste ja nende esitamise teemal.


Peale selle osaleb Koostöö Kogu juhataja Teele Pehk reedel, 12. augustil kell 16:30 arutelus “Kuidas me saame kinkida Eestile miljon head kodanikku?” ning samal päeval kell 18:00 Kodanike Euroopa alal “Revisjon: viimane veerand sajandit kodanikuaktivismi Eestis. Mis siis nüüd edasi?” arutelu kommenteerijana.