Teisipäeval, 24. jaanuaril oli eetris saade Foorum, mille teemaks oli pensionireform. Nimelt oli Vabariigi Valitsus loetud päevad enne seda otsustanud, et lisaks eelmise valitsuse otsusele muuta pensionisüsteem paindlikumaks ja siduda pärast 2026. aastat pensioniea tõus oodatav eluea tõusuga, hakkab I samba pensioni suurus alates 2037. aastast sõltuma ainult töötatud ajast, mitte enam staažist ja sissetulekust koosmõjus. Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ütles kommentaariks: „Meie ülesanne on anda inimestele kindlustunne olla vanaduspõlves vaesuse eest kaitstud. See tähendab, et pensionisüsteem peab tagama piisava sissetuleku, kuhu ei kandu üle palkade suur erinevus.”

Kuigi pensionireform on palju ulatuslikum kui nn pensionivalemi muutus, mis peaks ära hoidma edaspidise suure erinevuse pensionites, keskenduti ka „Foorumi“ saates ennekõike just sellele valemile.

Loe edasi Pension2050 blogist.