Pension 2050 programm soovitab Arvamusfestivalil nii reedel kui ka laupäeval kuulata arutelusid vanemate inimeste rolli üle ühiskonnas.

11. augustil kell 18 toimub eelarvamuste alal Raul Rebase juhitud arutelu teemal „Vana naine: saavutus või salgamist vääriv?“

Uue eakuse rahvakogu kui ühe eksperimendi vedajana on Koostöö Kogul hea meel, et 11. augustil kell 12 arutletakse osalusdemokraatia alal teemal „Kas poliitika on eksperimenteerimiseks?“. Muuhulgas otsitakse arutelu käigus vastust küsimusele, kuidas katsetamiskultuuri Eesti avalikus sektoris rohkem kasutada. Uue eakuse rahvakogu on hea näide keerulisel teemal avaliku arutelu vedamisest ja vajalike ühiskondlike muudatuste ettevalmistamisest.

12. augustil kell 11 toimub kaasava ühiskonna alal arutelu „Millised algatused teevad ilma 2018. aastal?“. Seal tutvustatakse nutikate lahenduste inkubaatori sellekevadisi algatusi, millest üks on näiteks Senior Gymi edasiarendus, mille eesmärk on populariseerida kesk- ja vanemaealiste inimeste regulaarset füüsilist liikumisaktiivsust ning vähendada seeläbi lisakulutusi tervishoiule.

12. augustil kell 14 toimub aga Eesti Meedia alal raadiosaate „Õigus ja õiglus“ avalik salvestus. Õiguskantsler Ülle Madise arutleb Ene Pajula (tuntud ka kui Mammi) ja Tarmo Jüristoga teemal „Miks kipub ühiskond vanu ja kogenuid kõrvale jätma?“.