Koostöö Kogu pressiteade

Täna saatis idee autor Tõnu Pekk Riigikokku uue eakuse rahvakogu teise ettepaneku. Ettepanekule reformida pensioni teise samba väljamaksed avaldas allkirjaga toetust üle 2300 inimese. Riigikogu juhatusel on 30 päeva aega otsustada, milline komisjon seda menetlema hakkab.

Idee pakub välja paindlikuma ja efektiivsema pensionisamba väljamaksete süsteemi. Täna peab valdav osa pensionile suundujatest andma kogu teise sambasse kogutud vara üle kindlustusseltsile, saades vastu igakuist pensionilisa. Idee autori, Tulundusühistu Tuleva juhi Tõnu Peki sõnul peaks riik tulevikus lähtuma põhimõttest, et inimeste pensionivara kasutamist tohib piirata nii vähe kui võimalik ja ainult nii palju kui vajalik, et oleks tagatud toimetulek elu lõpuni.“ Täna on jäigad piirangud pensionivara kasutamisel üks valusamaid probleeme, mis paneb inimesed pensionisambaid umbusaldama,” ütles Pekk.

Uue eakuse rahvakogu vedaja Liisi Uder loodab, et Riigikogu arutab teemat sisuliselt ja avatult ning et pensionivara kasutamise üle tekib rohkem avalikku debatti.

Uue eakuse rahvakogu 24 ettepanekut koguvad endiselt toetusallkirju lehel uuseakus.rahvaalgatus.ee. Kõiki vähemalt 1000 allkirjaga ideid arutatakse Riigikogu komisjonides.

 

Jälgi ettepaneku käekäiku rahvaalgatusveebist siit.