Reedel, 6. märtsil 2020 tähistame rahvaalgatusveebi sünnipäeva ööülikooli avaliku loenguga “Demokraatia muutuvad mängureeglid” – mõtteid vahetavad Hille Hinsberg ja Andero Uusberg.

Plaanis on vabad mõttemängud-pöörised koosolemise ja -otsustamise psühholoogiast ning osaluskultuurist meie teisenevas ühiskonnas. Sest (demokraatia) mängureeglid on muutumas. Õhus on palju küsimusi (millele vastuseid aga ei pruugi ollagi). Näiteks: Miks see “mäng” on muutumas? Kuidas on võimalik muutustega paremini toime tulla? Kui igaühe sõnal võib olla jõud, siis kellel on õigus? Mismoodi toimub otsustamine avalike hüvede üle? Kas praegu tuntud demokraatiad katavad ära kogu vajaduse? Mis on demokraatliku otsustamise väärtuspakkumine ehk milline on hea demokraatia? Jne …

NB! Toimumispaik on muutunud: salvestus toimub Eesti teaduste akadeemias (Kohtu tn 6 Toompeal) algusega kell 16.

Huvilistel palume eelregistreerida (kohtade arv on piiratud). Vt siin