2. oktoobril avas Eesti Koostöö Kogu Lääne-Virumaa keskraamatukogus rändnäituse „Kodukoha kompass“. Virumaa Teataja uuris koostöö kogu juhatajalt ja näituse kuraatorilt Kairi Tilgalt lähemalt näituse sisu ja kompass-ketta kasutamise kohta.

Tilga tõi välja, et Eesti Koostöö Kogu käib näitusega linnast linna, et levitada endale olulisi sõnumeid: usku koostöösse, usku heasse avalikku ruumi kui väga olulisse heaolu- ja õnnetunde tekitajasse. Ta lisas, et Eesti Koostöö Kogu välja antav Eesti inimarengu aruanne on tänavu keskendunud ruumile ja ruumi mõjule ühiskondlikus plaanis, aga ka igale ruumi kasutajale. „Me kõik kasutame avalikku ühist ruumi, liikudes uksest välja tänavale, koju, poodi, sõbra juurde,“ selgitas ta.

Tilga lisas, et talle tundub Rakvere linnana, kus on võrratu avalik ruum, kuhu aina enam panustatakse. „Loomulikult on kohti, mida saaks koostöös elanikega paremaks teha. Oleme proovinud linna jaoks seda lihtsamaks teha,” sõnas kuraator.

Intervjuus said sõna ka Rakvere abilinnapea Laila Talunik ja Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg.

Näitus on Lääne-Virumaa keskraamatukogus avatud 31. oktoobrini.

Loe intervjuud Virumaa Teatajast.