Eesti inimarengu aruanne 2019/2020 „Linnastunud ühiskonna ruumilised valikud“ võitis 2020. aasta selge sõnumi auhinna tarbeteksti kategoorias. Tegemist on juba  teise inimarengu aruandega, mis pälvib selge sõnumi auhinna. 

Koostöö Kogu juht Kairi Tilga: “Mida selgem on teaduskeel, seda suuremat muutust saab teadus ühiskonnas esile kutsuda. Nagu ütleb Lennart Merigi: täpne sõna on tegu. On väga tähtis, et me räägime keerulistest, komplekssetest ja ka valusatest probleemidest täpselt ja selgelt. See on ka üks põhjus, miks inimarengu aruanne on sedavõrd suure märkamise osaliseks saanud. Kindlasti plaanime samasugust kurssi hoida ka järgnevate inimarengu aruannetega.”

Inimarengu aruande peatoimetaja Helen Sooväli-Seppingu sõnul panustas aruande koostamisesse 39 teadlast Tartu Ülikoolist, Tallinna Ülikoolist, Tallinna Tehnikaülikoolist, Eesti Maaülikoolist, Eesti Kunstiakadeemiast, Helsingi Ülikoolist ja Manchesteri Arhitektuuriülikoolist. “Kogu toimetajate meeskonnale oli algusest peale väga oluline mõista, et me koostame aruannet mitte ainult oma kolleegidele ehk teadlastele, vaid teeme seda Eesti inimestele, kes soovivad ühiskonnas toimuvat paremini mõista. ellega, et me kirjutame oma tekste heas ja selgesti mõistetavas eesti keeles, näitame oma austust lugeja vastu,” rääkis Helen Sooväli-Sepping ning lisas, et erilist tähelepanu pöörati aruande kujundusele, mille tulemusena täiendavad teksti lihtsalt mõistetavad joonised ning kaardid, mis teeb sõnumi lihtsalt mõistetavaks.

Lisaks autorite heale tööle, tegi inimarengu aruande tekstidele keelekorrektuuri Hille Saluäär. Sõnumi veel selgemaks tegevate illustratsioonide autor on Karel Korp ning assisteeris Anni Müüripeal.

Ka eelmine Inimarengu aruanne 2016/2017 “Eesti rändeajastul“ pälvis selge sõnumi tunnustuse tarbeteksti kategoorias.

Eesti inimarengu aruanne 2019/2020 „Linnastunud ühiskonna ruumilised valikud”.

Lisainfo:
Kairi Tilga
Eesti Koostöö Kogu juhataja
kairi@kogu.ee
503 6620