Viljandis jätkub “Kodukoha kompassiga” seotud linnaruumi teemaliste loengute ja vestluste sari. Teisipäeval, 9. novembril kell 18–20 toimub Viljandi Linnaraamatukogus Teele Pehki juhitud loeng- vestlusring „Kuidas kogukonnas arutelusid pidada?“. Ettevõtmise eestvedaja on kogukonnaühendus Loov Viljandi, näituse ja loengud viib Viljandusse Eesti Koostöö Kogu.

Eesti inimarengu aruanne 2019/2020 sedastab: „Aruteluks vajalike oskuste arendamine on riiklik huvi“. Kuidas parandada kogukondlikku arutelukultuuri? Kuidas leida ühisosa, kui huvid on erinevad? Mis on arutelude pidamisel kohaliku omavalitsuse roll, mis ühenduste ja elanike roll?

Urbanist, demokraatiaedendaja ja Rohetiigri üks eestvedaja Teele Pehk aitab leida vastuseid ning tutvustab erinevaid dialoogivõtteid.

Loengut ja vestlust saab hiljem ka järele vaadata sündmuse Facebooki lehelt.

Loov Viljandi ellu kutsutud loengute-vestluste sarjas toimuvad Viljandi Linnaraamatukogus novembrikuus veel kaks sündmust:
16. novembril teeb ettekande Tartu Linnaajaloo Muuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Nele Dresen teemal „Mis kasu on väikelinnas kultuuripärandist“;
23. novembril jagab oma mõtteid Eesti inimarengu aruande 2019/2020 peatoimetaja, inimgeograaf Helen Sooväli-Sepping teemal „Linn, avalik ruum ja tervis“ (sündmus lükkus 2. novembrilt edasi seoses esineja haigestumisega).

Näitus jääb Viljandisse kuni 20. novembrini 2021.

HOIA ENNAST KURSIS:

Loengute-vestlustega saab end kursis hoida Loov Viljandi lehel: www.facebook.com/loovviljandi

Näituse „Kodukoha Kompass” kohta saab lisainfot siit: www.kogu.ee/kodukoha-kompass