Viljandis jätkub Loov Viljandi linnaruumi loengute ja vestluste sari. Teisipäeval, 16. novembril kell 18–20 toimub Viljandi Linnaraamatukogus Nele Dreseni loeng „Mis kasu on väikelinnas kultuuripärandist?“, millele järgneb samal teemal vestlusring. Sündmus on seotud Viljandi Linnaraamatukogus avatud hea avaliku ruumi teemalise näitusega “Kodukoha kompass” ning seda saatva loengute ja vestluste sarjaga. Ettevõtmise eestvedaja on kogukonnaühendus Loov Viljandi, näituse ja loengute sisu autor on SA Eesti Koostöö Kogu.

Tartu Linnaajaloo Muuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Nele Dresen annab Viljandi Linnaraamatukogus loengu „Mis kasu on väikelinnas kultuuripärandist?“. Viimases Eesti inimarengu aruandes tõdeti, et kultuuripärand suurendab piirkondade atraktiivsust, meelitab talente, loob majandustegevust, annab piirkonnale oma näo ja palju muud. Loengu käigus arutletaksegi selle üle, mis kasu on ajaloolistest hoonetest, kultuuri- ja kirjanduspärandist ruumis, kuidas lugude jutustamine aitab kaasa hea avaliku ruumi tekkimisele ja muust. Loeng toimub koostöös Tartu 2024-ga.

Loengu järel toimub vestlusring, kus osalevad Viljandi enda valdkonna teadjad nagu Andres Rõigas (TÜVKA), Hedli Kivilaan (Aasa külalistemaja), Johan-Kristjan Konovalov (Viljandimaa arenduskeskus), Kadri Kallast (muinsuskaitse doktorant). Vestlust juhib Nele Dresen. Loengut ja vestlust saab hiljem ka järele vaadata Loov Viljandi Facebooki lehelt.

Sarja viimane loeng saab toimuma tuleval teisipäeval, 23. novembril, kui oma mõtteid jagab kultuurigeograaf, Tallinna Tehnikaülikooli rohepöörde prorektor, Eesti inimarengu aruande 2019/2020 peatoimetaja Prof. Helen Sooväli-Sepping teemal „Linn, avalik ruum ja tervis“.

LISAINFO:

Loengute-vestlustega saab end kursis hoida Loov Viljandi lehel: www.facebook.com/loovviljandi

Näituse „Kodukoha Kompass” kohta saab lisainfot siit: www.kogu.ee/kodukoha-kompass