Helen Sooväli-Sepping annab Viljandis loengu ja arutleb koos viljandlastega teemal „Linn, avalik ruum ja tervis“

Teisipäeval, 23. novembril kell 18–20 toimub kogukonnaühenduse Loov Viljandi esmakordse linnaruumiteemalise loengute ja vestluste sarja viimane sündmus – Helen Sooväli-Sepping annab Viljandi Linnaraamatukogus loengu „Linn, avalik ruum ja tervis“, millele järgneb samateemaline vestlusring. Loengute-vestluste sari on seotud hea avaliku ruumi näitusega “Kodukoha kompass”, mis on raamatukogus avatud kuni 27. novembrini. Ettevõtmise eestvedaja on Loov Viljandi, näituse ja loengute sisu autor on SA Eesti Koostöö Kogu.

Kultuurigeograaf, Tallinna Tehnikaülikooli rohepöörde prorektor, Eesti inimarengu aruande 2019/2020 peatoimetaja prof. Helen Sooväli-Sepping annab Viljandi Linnaraamatukogus loengu „Linn, avalik ruum ja tervis“. Loeng kutsub kaasa mõtlema meid ümbritseva ruumi tähtsuse üle – sellele, milline on hea avalik ruum, kuidas see loob heaolu ja õnnetunnet, füüsilist- ja kodanikuaktiivsust, kogukondlikku sidusust, kuidas saavad linnad toetada inimeste füüsilist ja vaimset tervist, kuidas hea paik aitab kaasa ka piirkonna mainele ning majanduslikule edule.

Loengu järel toimub vestlusring, kus osalevad Viljandi linnaruumi vaimse ja füüsilise “tervise” üle arutlevad peale loengut Farištamo Eller (MTÜ Päästame Eesti metsad), Kaspar Taimsoo (tippsportlane ja Viljandi Volikogu liige), Kristina Libe (Viljandi Linnavolikogu liige), Peep Tobreluts (õpetaja ja linnaruumi mõtestaja),  Vilja Volmer-Martinson (Viljandi Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti esindaja).Vestlust juhib Helen Sooväli-Sepping.

Loeng ja vestlus toimuvad Viljandi Linnaraamatukogu II korrusel Ameerika Teabepunktis, sündmust saab jälgida ka Zoomi vahendusel või hiljem järele vaadata, värske info selle kohta on leitav Loov Viljandi Facebooki lehelt.

Loov Viljandi esmakordse linnaruumiteemalise loengute ja vestluste sarjas oli kokku neli sündmust, kõnelejateks Kai Klandorf, Teele Pehk, Nele Dresen ja Helen Sooväli-Sepping teemadel otsuste mõjutamine, arutelude pidamine kogukonnas, kultuuripärand väikelinnas ning seosed avaliku ruumi ja inimeste tervise vahel.

LISAINFO

Loengute-vestlustega saab end kursis hoida Loov Viljandi lehel: www.facebook.com/loovviljandi

Näituse „Kodukoha Kompass” kohta saab lisainfot siit: www.kogu.ee/kodukoha-kompass