Eesti Koostöö Kogu alustab 1. märtsil suurprojektiga “Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus”

Raamatukogude aasta üheks fookuseks on raamatukogude tutvustamine kogukonnakeskustena. Selleks käivitub esimest korda toimuv suurprojekt „Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus”, mis saab avapaugu 1. märtsil toimuvate mõttetalgutega. Projekt toimub raamatukogude aasta, SA Eesti Koostöö Kogu, Kultuuriministeeriumi ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) koostöös. 

Raamatukogude aasta võimaldab ühiskonnas laiemalt avada raamatukogude rolli olla igas suuremas ja väiksemas kogukonnas just see koht, mis toob inimesed kokku maailma asju arutama. „Dialoogiks on vaja usaldust ja neutraalset õhkkonda. Raamatukogud on võrdse avaliku ruumi pakkujana Eestis tõeliselt väärt ressurss, millele pööratakse liiga vähe tähelepanu,” sõnas raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre.

Suurprojekt „Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus” algab 1. märtsil Tartu Linnaraamatukogus toimuvate mõttetalgutega, mis toob kokku nii raamatukogude eestkõnelejad kui kodanikuühiskonna, demokraatia ja kogukondade arendamisega tegelevad inimesed.

„Erinevate valdkondade esindajate toomine ühe laua taha annab hea võimaluse tugevdada raamatukogude koostööd teiste sektoritega ning mõelda üheskoos, kuidas aidata kaasa sellele, et realiseerida raamatukogude potentsiaal võimestada kogukondi ning nügida Eesti arutelukultuuri,” ütles programmi üks algatajaid Eesti Koostöö Kogu juhataja Kairi Tilga.

Mõttetalgutele järgneb 29. märtsil algav esmakordne koolitusprogramm raamatukoguhoidjatele, kus osalejad omandavad tähenduslike vestluste läbiviimise metoodikat ja kaasamise põhitõdesid. Projekti lõpus korraldavad raamatukogud üle Eesti arutelusid enda kodukanti puudutavatel teemadel.

Projekt „Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus” toimub raamatukogude aasta, SA Eesti Koostöö Kogu, Kultuuriministeeriumi ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) koostöös.

Lisainfo leiab siit www.raamatukogudeaasta.ee/projektid/programm-kohalike-dialoog-kohalikus-raamatukogus/ ja visuaali siit.