21. septembril toimus Kodukoha kompassi e-käsiraamatu esmaesitlus. Kogumik sisaldab 12 inspireerivat linnaruumi kodustamise nippi ja kogemuslugu. Paide Muusika- ja Teatrimajas jagasid vestlusringis oma kogemusi nipiraamatus esile toodud näidete autorid Viljandist, Paidest, Tartust ja Tallinnast. 

Käsiraamatu lood ilmestavad, kuidas igaüks saab meie igapäevast ruumi oma käe järgi paremaks sättida ning enda ja naabrite vajadusi nähtavamaks muuta. Vestlusringis jagasid oma linnaruumi elavdamise lugusid Elo Kiivet (Paide ruumieksperiment), Eliisa Puudersell (Pingipäev, Elav Tänav), Heldi Ruiso (Emmeralli, Loov Viljandi), Liisi Vähi (Mängutänav) ja Polina Lyaševa (Lasnaidee/Ласнаидея). Vestlust juhtis Merle Karro-Kalberg maastikuarhitekt ja SIRP arhitektuuritoimetaja.

Sündmusest sai osa ka Facebook live`i kaudu. Salvestust saad aga ka nüüd kuulata ja inspireerivat vestlust kuulates oma mõtteid arendada: https://youtu.be/Ej77CHrUA_w.
Praktiliste näidete ja ilmekate illustratsioonidega  nipiraamatu leiad siit: https://inimareng.ee/print/nippe-avaliku-ruumi-kodustamiseks.pdf.