Eesti inimarengu aruanne (EIA) sõnumeid aitab lugejale selgemaks lihvida lisaks teadlaste tööle ka kujundaja. Mida rohkem inimarengu raporti valmimise poole, seda tihedamaks muutuvad tööpäevad EIA kujundajal ja illustraatoril Karel Korbil.

Karel on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituudi kunstiõpetuse ja joonistamise erialal 1993. Ta on Eesti Kujundusgraafikute Liidu juht ja selle loomekomisjoni juhatuse liige, pälvinud Eesti Kultuurkapitali lastekirjanduse aastaauhinna.

Karel Korp endast: “Olen sündinud ajakirjanike perre ja minu teada ei ole ükski teine ​​mu sugulane kunstnik, seega kujunesin ja arenesin iseseisvalt. Loominguliselt olen rahutu hingega ning olen pikka aega katsetanud ja katsetanud erinevaid stiile ja tehnikaid. Ühel hetkel köitsid mind arvutigraafika lõputud võimalused. Nüüd aga olen jõudnud tagasi värvimise ja pintsli juurde, sest meisterdamise pakutavat tunnetust ei saa arvutiprogrammidega saavutada. Oma praeguseid pilte vaadates tunnen, et olen lõpuks koju jõudnud. Minu loomingu sisemine kriitik on pehmenenud ja ma tean, mille poole ma pürgin.”

Eestis on inimarengu aruanne ilmunud 1995. aastast. 2006. aastast alates annab kogumikku välja SA Eesti Koostöö Kogu. Eesti inimarengu aruande (EIA) teemafookuse püstitab Eesti Koostöö Kogu nõukogu. EIA ilmub raportina iga kahe aasta tagant, koondades Eesti tunnustatud teadlaste koostatud andmestiku ja kirjeldused Eesti sotsiaal-majandusliku arengu kohta. 2023. aasta EIA teemaks on vaimne tervis ja heaolu.