3. veebruaril korraldab Eesti Koostöö Kogu koos Korruptsioonivaba Eestiga tänusündmuse “Koolidemokraatia inspiratsioonipäev”. Inspireerivale koosviibimisele kogunevad koolide kaasava eelarve IV lennus osalejad ja teised projekti panustajaid. Koolide kaasav eelarve on programm, mis oma kaasahaarava viisiga tugevdab õpilaste seas demokraatlikke väärtusi ning annab neile otsese osaluskogemuse. Projekti on läbi viidud alates 2020. aastast. 

Eesti Koostöö Kogu demokraatiaekspert Karl-Hendrik Pallo: „Päeva eesmärgiks on koolide omavahelise suhtluse tihendamine ja laiendamine, kogemuste jagamine, kuidas õpilasi koolielu edendamisse kaasata ning uute ideede tutvustamine. Loodame, et sel teemal esinejad ja kogemuste jagajad pakuvad vajalikku sisu ja ideid inimestele, kes koolides ja õpilastele õpetavad kuidas panustada aktiivse kondanikuna demokraatlikult ja teadlikult.“

Inspiratsioonipäeval jagavad kogemusi Maria Sakarias, MTÜ Mondo maailmahariduse programmijuht teemal „Demokraatia ja maailmaharidus“, haridusinnovatsiooni võimalusi tutvustavad esinejad iseõppimiskeskkonnast Noorte Vabamu, noorte koostööoskuste programmist Steps, MTÜ-st Helge Kool, MTÜ-st Kogukonnapraktika. Noored Eesti Õpilasesinduste Liidust jagavad oma mõtteid kuidas õpilasi kaasata. Ilmavalgust näeb Eesti Koostöö Kogu digiharjutustega demokraatia töövihik. Toimuvad arutelud ja praktiline demokraatiatrenn.

Sündmus on kutsetega. Koolide kaasava eelarve programm saab teoks tänu Aktiivsete Kodanike Fondi toetusele.