Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium kuulutas 14. märtsil välja Eesti avaandmete valdkonna silmapaistvad panustajad 2023! Kategoorias “Parim avaandmete taaskasutaja” võitjaks osutus rahvahääletuse tulemusena Eesti Koostöö Kogu projekt Rahvaalgatus.ee

 

Ühe asutuse või inimese avaldatud andmetele saavad paljud teised luua oma lahendusi. Tänu sellele koostööle võidab ühiskond tervikuna: saab kasutada mugavaid digiteenuseid, teha otsuseid andmetele tuginedes ja olla tänu läbipaistvale valitsemisele kursis riigis toimuvaga.

Sellel aastal nomineeriti üheksa asutust või projekti kolmes kategoorias: parim avaandmete avalikustaja, parim avaandmete visualiseerija ja parim avaandmete taaskasutaja. Nominendid: kategoorias “Parim avaandmete avalikustaja” olid nomineeritud Statistikaamet, MTÜ Eesti Fotopärandi poolt algatatud projekt www.ajapaik.ee ja Äriregister. Kategoorias “Parim avaandmete visualiseerija” olid nomineeritud X-tee meetrikaPRIA statistikamoodul ja Terviseameti nakkushaiguste vastu vaktsineerimise ülevaade kvartalite ja aastate lõikes. Kategoorias “Parim avaandmete taaskasutaja” olid nomineeritud SA Eesti Koostöö Kogu projekt rahvaalgatus.eeRexplorer ja esimesed riiklikud andmeteaduse taibutalgud.

Rahvusvahelisel avaandmete päeval lõppenud konkursil valiti parimateks panustajateks Registrite ja Infosüsteemide Keskus, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet ja SA Eesti Koostöö Kogu Rahvaalgatus.ee. Konkursi võitjad selgusid rahvahääletusel, milles osales rekordiliselt 462 inimsest. Täpsem info siin.