Eesti Koostöö Kogu Rahvaalgatus.ee pälvis nominatisooni auväärse The Innovation In Politics Awards 2023 parima demokraatia tehnoloogia kategoorias. Finalistidena kuulume Euroopa kõige pühendunumate ja inspireerivamate poliitikakujundajate kogukonda.

Parimatest parima hea praktikana tunnustati meie naabreid Lätist. Manabalss.lv on Läti seadusloomes osalemise digiplatvorm. Alates 2011. aastast on selle kaudu arutatud parlamendis 98 kollektiivset pöördumist, millest 56 on saanud seaduseks. Teadaolevalt on just Lätis ainsana maailmas muudetud kollektiivse pöördumise teel ka põhiseadust. 

Konkursil osales 337 võistlustööd 26. erinevast riigist üle Euroopa, kokku kaheksas erinevas kategoorias. Valiku tegid  üle 1000 inimesest koosnev žürii ja parimatest parimad selgusid 11. mai 2023 auhinna galal Varssavis.