Eesti Koostöö Kogu jätkab arutelukultuuri viimist inimesteni Eesti erinevates paikades. Sel korral lähme koos Levilaga raamatukogudesse, mille töötajad on läbinud Eesti Koostöö Kogu korraldatud kohaliku dialoogi korraldamise koolituse.

“See on hea näide, kuidas kodu lähedal raamatukogus saavad inimesed üksteist kuulata ja oma mõtteid väljendada,” ütles Eesti Koostöö Kogu juht Kairi Tilga. “Polariseerivad teemad, mis meie kogukondi täna siin ja seal Eestimaa nurgas valusalt lahutavad, vajavad selgelt rahulikus keskkonnas arutamist. Ei ole õigeid ega valesid vastuseid, on erinevate inimese kogemused, hirmud ja arusaamad.”

Levila seikluslik tõsielufilm “Trail Baltic” räägib naisest, kes läheb raudteetrassile otseülekannet tegema, veedab seal 12 päeva ning kohtub teel eestlase hingega. See film võiks rääkida ka Nursipalu harjutusväljakust, Saaremaa tuuleparkidest, Emajõe-äärsest tselluloositehasest või tuumajaamast, sest kõigi nende näidete puhul põrkuvad suured tehnoloogilised ideed sooviga säilitada midagi, mis on kellelegi meist ülimalt tähtis. Film avab hinnanguid andmata, kuidas me tänapäeva Eestis teeme valikuid majanduse, looduse ja poliitika vahel.

“Loodan, et sügishooaja filmiõhtutest kasvab välja põnev koostöö Levila meedialabori ja Eesti raamatukogude vahel,” ütles Eesti Rahvusraamatukogu innovatsiooninõunik Kristel Raesaar. Rahvusraamatukogu koordineerib Rahvaraamatukogude kiirendi projekti, mille eesmärgiks on toetada raamatukogude arendamist kaasaegsetest kogukonnakeskusteks.

Kogukonnakino õhtud ja arutelud toimuvad järgmistes raamatukogudes üle Eesti. Sündmused on tasuta.
29.08.2023 Tallinna Keskraamatukogus
15.09.2023 Ihamaru Külamajas (koostöö Põlva Keskraamatukoguga)
17.10.2023 Rannu raamatukogus
26.10.2023  Valga Keskraamatukogu
13.10.2023 Viljandi Linnaraamatukogu

Vaata ürituse kohta rohkem: bit.ly/45suvEp
Tutvu Eesti Koostöö Kogu koostatud dialoogi korraldamise juhendiga siit: bit.ly/3lWjOIB
Filmi info: bit.ly/3Eitdjs

Parem arutelukultuur ja suurem osapooltevaheline dialoog loob vaimselt tugevamat ühiskonda, paremat elukeskkonda ja tugevdab demokraatiat. Eesti Koostöö Kogu eesmärk on suurendada avaliku sektori dialoogi- ja konfliktilahendusoskusi ja panustada selleteemalisse kodanikuharidusse.