5. septembril 2023 toimus Narva Eesti Gümnaasiumi  õpilastega Eesti Koostö Kogu ja Korruptsioonivaba Eesti koolide kaasava eelarve V lennu avaüritus. Narva Eesti Gümnaasium õpilased unistasid oma koolis playstationist, lennustimulaatorist ja lauamängudest kuni vaimse tervise nädala, papagoi ja kirjatarveteautomaadini.

Eesti Koostöö kogu ekspert Karl-Hendrik Pallo:” Koos noortega sai tehtud palju. Toimus teoorialoeng, demokraatiatrenn, kaasava eelarvestamise ideede ajurünnak akvaariumi meetodil ja kooliloome töötuba maailmakohviku formaadis. Taas sai kogeda, kui kaasata noori otsustamisprotsessidesse, kui kõrgelt nende ideed lendavad.”

Korruptsioonivaba Eesti ja Eesti Koostöö Kogu toetavad koolide kaasava eelarve protsesse töötubadega demokraatiast, selle toimimisest ja seosest korruptsiooniga ning digiidentiteedist. Eesmärgiks on anda õpilastele päriselulise kaasa rääkimise ja koos otsustamise kogemus.
Ühine koolide kaasava eelarve kevadel algava VI lennuga siin: https://demokraatia.rahvaalgatus.ee/eelarve. Liitumiseks peab kool olema valmis eraldama oma eelarvest vabalt valitud summa, mille toel õpilased oma ideid ellu saavad hakata viima.
Projekti toetab Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuur Erasmus+ programmist. Euroopanoored.eu.