28. novembril 2023 korraldab Eesti Vabaühenduste Liit kuuendat korda annetamistalgud. Talgutega ühineb ka Rahvaalgatus.ee. Annetusega katame osalusportaalis antavate digiallkirjadega seotud kulud.

Eestlased on leidnud endale Rahvaalgatus.ee näol mugava ja usaldusväärse viisi poliitikas kaasalöömiseks. 2023. aasta jooksul on portaalis toimunud hüppeline aktiivsuse kasv. Eesti Koostöö Kogu eksperdid prognoosivad, et tõenäoliselt antakse käesoleva aasta lõpuks Rahvaalgatus.ee-s rohkem digiallkirju (aasta algusest tänaseks ca 248 000) kui anti Riigikogu valimistel (312 181).

Mida rohkem aga kodanikud erinevatele algatustele digiallkirjaga toetust väljendavad, seda suurem on kulu portaali haldavale le. Iga digiallkiri maksab! Just sel põhjusel oleme igapäevaselt kogumas Rahvaalgatus.ee portaalis ka mikroannetusi. Sellepärast võtame osa ka Annetamistalgutelt, et juhtida tähelepanu demokraatia võimaldamise kulupoolele.

Vabaühenduste Liidu korraldatud annetamistalgute eesmärgiks on koguda annetusi vabaühendustele üle Eesti, kelle igapäeva tegevused on suunatud ühiskondlike probleemide lahendamisele. Rohkem infot leiad siit.

Graafikul: digiallkirjastamisega seotud kulud ja annetused, mis on tehtud osalusportaalile perioodil 8.2017 – 5.2023