21. novembril 2023 toimus ideekorje „Millist haridusteemalist inimarengu aruannet on Eestile vaja?” Tallinna Pelgulinna Riigigümnaasiumis. Alguse sai Eesti inimarengu aruande 2026 (EIA) koostamise pikk protsess. Tervitussõnad sõnas ka EIA patroon president Alar Karis.

Uus EIA võtab luubi alla hariduse ja selle mõju ühiskonna arengule. Eesti Koostöö Kogu ning Haridus – ja Teadusministeerium kutsusid kaardistasime koos haridusekspertide, teadlaste, vabakonna, poliitikakujundajate ja erasektoriga ühiskonna ootusi, millist haridusteemalist inimarengu aruannet on Eestile vaja. Selle ideekorje tulemusel sõnastab Eesti Koostöö Kogu ka ootused aruande peatoimetajale, keda asume otsima 2024. aasta alguses.

EIA teemafookuse püstitab Eesti Koostöö Kogu nõukogu. EIA ilmub raportina iga kahe aasta tagant,  koondades Eesti tunnustatud teadlaste koostatud andmestiku ja kirjeldused Eesti sotsiaal-majandusliku arengu kohta. EIA-t annab Eesti Koostöö Kogu välja koostöös Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Aruanne ilmub 2026. aasta kevadel. Varasemate inimarengu aruannete kohta leiab infot siit: https://kogu.ee/eesti-inimarengu-aruanne/