Täna, 29. mail kell 12.00 – 13.30 tutvustab veebi vahendusel Eesti Koostöö Kogu koos DD Demokraatiakeskusega rahvaalgatuste ja rahvakogude olulist rolli poliitilistes otsustusprotsessides rahvusvahelisel Open Gov Week`l. Ülekande lingid on siin: FB link: https://www.facebook.com/events/986286913231810/
YT link: https://youtube.com/live/wTDSFw2CWIE?feature=share

Eesti Koostöö Kogu ja DD Demokraatiakeskuse ühisseminaril 29. mail 2024 kell 12.00 – 13.30 „Demokraatlikud uuendused Eestis ja Soomes: rahvaalgatused ja rahvakogud“ viime kogemuse Eesti ja Soome näitel maailma. Veebisillal tutvustame kuidas osalusdemokraatia mehhanismid aitavad vastu seista demokraatia nõrgenemise ja polariseerumisele. Aruteluringis otsime kokkupuutepunkte, kuidas rahvakogude ja rahvaalgatuste koosmõjust kasvatada jõulisemat osalusdemokraatia maastikku kahes Põhja-Euroopa riigis ja kaugemalgi. Küsime, mis on järgmine etapp?

Arutelus osalevad Onni Pekonen (Sitra), Maarja-Leena Saar (Eesti Koostöö Kogu), Teele Pehk (DD Demokraatiakeskus). Arutelujuht on Bart Cosijn (Eesti Dialoogiakadeemia).