Täna täitus Rahvaalgatus.ee leheküljel 400 000 allkirja, millest viimased 100 000 on antud vähem kui seitsme kuuga. Võrdluseks esimese 100 000 allkirja saavutamiseks läks aega üle nelja aasta.

Oleme selle ajaperioodi jooksul täheldanud jõulist allkirjastajate hulga kasvu meie kohalike omavalitsuste tasandil, millest saab pikemalt lugeda ka meie uudisampsust: https://bit.ly/3RJenXm. Ajavahemikus 23. märts 2022-20. oktoober 2022 avalikustati 77 algatust ning Riigikokku jõudis 16 ja kohalikku omavalitsusse 23 algatust.

Mitu algatust said ka poliitilise heakskiidu: Alutaguse vallavolikogu nõustus algatuse “Iisaku fašismiohvrite ümbermatmine surnuaeda” toetajatega ning kinnitas, et ollakse valmis koostööks sõjahaua säilmete ümbermatmisel ning mälestussamba teisaldamisel. Tallinna Linnavalitsusse saadetud algatus “Filipp Kirkorovi Tallinna kontserdi keelamine” päädis Kirkorovi viieaastase sissesõidukeeluga ning algatuse “Ei asfaldile Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala metsas!” tõttu peatati asfalteerimine Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealal.

Riiklikul tasandil soovitas Riigikogu keskkonnakomisjon vastavalt algatusele “Üleskutse Sõrve looduskaitseala toetuseks Harju maakonnas” kaitseala moodustamise menetlusega edasi minna. Riigikogu maaelukomisjon nõustus algatuse “Peatame koerte kahemeetrise keti otsas pidamise seadustamise” toetajatega, et ühiskonnal on ootus keelustada koerte ketis pidamine täielikult.

Täname Rahvaalgatus.ee poolt ka kõiki annetajaid, kes on sel ajavahemikul aidanud digiallkirjade eest maksmisele kaasa 11 842 euroga. Aitäh, et aitate hoida seda olulist teed riigini kõigi jaoks kättesaadavana!