Postimees

Peaminister Andrus Ansip avaldas Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister» arvamust, et rahvakogu suhtes pole inimeste ootuste üleskütmine väga suur olnud.

«Need, kes seal ise ettepanekuid teinud, kindlasti ootavad, et see realiseeruks, aga minu tunnetus on, et rahva ootus väga suur ei ole,» ütles peaminister.

«Meie riigikogu on ju teinud päris head tööd, meie riigi institutsioonid on väga usaldusväärsed, meil on vabadusi võrreldes teiste Euroopa ja ka maailma riikidega üksjagu palju olnud. Tuleb nõustuda nendega, kes ütlevad, et meie poliitilist süsteemi kardinaalselt muuta tarvidust ei ole,» põhjendas Ansip.

Selle, kuidas välja pakutud ideid välja sõeluda, jätaks Ansip heameelega vabakondade otsustada ega tahtnud omalt poolt soovitusi anda. «Ma olen veendunud esindusdemokraatia toetaja, hindan teadmisi ja teadmispõhisust otsustusportsessides ja panustaksin rohkem ülikoolide professoritele ning mitte niivõrd emotsioonidele,» arvas ta.

«Tõeliselt head mõtted saavad kindlasti riigikogus toetuse osaliseks,» oli ta samas optimistlik.

7. jaanuaril avatud veebilehel rahvakogu.kogu.ee saavad kodanikud kuu aja jooksul esitada ettepanekuid seadusmuudatusteks, mis seotud erakondade, nende rahastamise ja loomisega.

Artikkel Postimehe veebilehel.