GGG-esikaas:Layout 1

Kogumikku pealkirjaga «Räägib riigipea» ehk «Govorit glava gosudarstva» esitleti veebruaris 2014 Tallinnas Kesklinna Vene Gümnaasiumi aulas.

Raamat sisaldab riigipea kõnesid ajavahemikust 2006-2012 ja pikka eksklusiivintervjuud, milles president Ilves räägib oma elukäigust ja tõekspidamisest, samuti neist valikutest, mida Eesti Vabariik on enam kui 20 iseseisvusaasta vältel teinud sise- ja välispoliitika, integratsiooni ning Eesti-Vene suhete valdkonnas.

Intervjuu jaoks saatsid küsimusi Tallinna vene koolide abituriendid.

«President Toomas Hendrik Ilvese intervjuud ja kõnesid võiksid lugeda meie kaasmaalased, keda Eesti lähiminevik ja tulevik sisuliselt huvitavad ning kellel on ehk tekkinud küsimusi selle kohta, miks on Eesti Vabariigi parlamendikoosseisud ja valitsused langetanud nii- või teistsuguseid otsuseid. President pakub selles raamatus oma vaateviisi ja seisukohti, millega lugejad võivad nõustuda, ent millega võib ka julgelt diskuteerida», selgitas Eesti Koostöö Kogu juhataja Olari Koppel.

Koppeli sõnul oli raamatu väljaandmine Eesti Koostöö Kogu algatus, projekti toetas kultuuriministeerium.

President Toomas Hendrik Ilvese intervjuud raamatus „Räägib riigipea“ (Govorit glava gosudarstva) saab lugeda siit.