Maaleht

20. oktoobrini vältava koostöö konkursi mõtteks on leida üles parimad näited sellest, kuidas elanikud, vabaühendused ja omavalitsused koostööd teevad ja üheskoos kohalikule elule uut hoogu annavad.

“Kõik teadjad inimesed, seltside eestvedajad, vallalehe toimetajad ja omavalitsuste töötajad saavad saata parima koostöö vihjeid e-postiaadressil madle@linnalabor.ee või esitada meie kodulehel. Vihjata võib nii koduvallas toimuva kui ka mujal Eestis aset leidva koostöö kohta,” teatab akadeemia.

E-riigi Akadeemia e-demokraatia valdkonna juht Kristina Reinsalu sõnul on oodatud kõikvõimalikud koostöö näited alates omavalitsuse infojagamise heast korraldamisest kuni vabatahtlike oskusliku kaasamiseni omavalitsuse igapäevaste ülesannete täitmisel või ühiselt korraldatud kogukonna kooli või muu teenuse pakkumiseni.

Reinsalu tõi heade näidetena välja Rõuge vallas hoo sisse saanud vallavanema regulaarsed kodanike vastuvõtud külades kohapeal ja koostöös naabervallaga sisukama piirkondliku ajalehe väljaandmise ning Võrumaal kogukonnakooli loomise.

Konkursile esitatud säravaimad näited ja nende eestvedajad pälvivad avaliku tähelepanu ja tunnustuse 20. novembril 2015 toimuval kogukondade ja omavalitsuste foorumil Rakveres.

Konkursi žüriisse kuuluvad kogukonna elu aktivistid Artur Talvik (parlamendi liige, Vabaerakond), Külli Taro (Eesti Koostöö Kogu programmijuht), Anzori Barkalaja (Kodukandi juhatuse liige) ja Aljona Galazanile (EMSLi kogukonnapraktik). Konkursi viivad läbi E-riigi Akadeemia, EMSL ja Linnalabor.

Konkurss ja foorum toimuvad projekti „Avatud Valitsemise Partnerlus kohalikes omavalitsustes“ raames. Projekti rahastab EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel.

Artikkel Maalehe veebilehel.