Foto Varraku kodulehelt: https://varrak.ee/autor/david-messer/

Lugemissoovitus: David Messeri „Sigmund“ 

See omapärase ülesehitusega raamat räägib Sigmund Freudist, kes on vana mehena sattunud tänapäeva Londonisse. Tuleb välja, et psühhoanalüüsi teooria rajajana tuntud Freud suri 13 päeva varem, kui saatus talle elupäevi määranud oli, ja nii peab ta nüüd inkarneeruma nüüdisaega, et ettenähtud päevad ikkagi ära elada. Noore Londoni psühhiaatri abiga püüab ta leida vastused küsimustele, mis teda enne surma piinama olid jäänud. Koos veedetud päevadel juhtub nii mõndagi ootamatut, mis aitab valgustada seni varjatud tahke Freudi elust, annab aimu tema iseloomust ja tööst ning paljastab isiklikke saladusi …

Vaatamissoovitus: dokumentaalfilm „Päevade sõnad“ … „See film on puhas nauding ning sügav lugupidamisavaldus liigvara lahkunud ürgandekale naisele,“ ütleb Kaie ning lisab tsitaadi: „Keskealine inimene ja pole veel Cicerot läbi töötanud …!?“ – see on ainult üks mõte dokumentaalist, mis sunnib jõuliselt mõtlema meie lugemusele ja süvenemisvõimele praegusel ajal … Vt järele: https://etv.err.ee/1010688/teleesilinastus-dokfilm-marju-lepajoe-paevade-sonad