Aeg on läinud hoogsalt kaks kuud edasi rahvaalgatus.ee aasta kokkuvõtetest. Veel peetud portaali sünnipäeva tuules ilmus kultuurilehes Sirp artikkel poliitika muutunud mängureeglite teemal, mis on muutunud ühiskondlikus kontekstis omandanud täiesti uusi tähenduskihte.

Rahvaalgatusveebi viimased kaks kuud on olnud tihedad. Alguse on saanud 15 uut algatust, millest 11 on saadetud allkirju koguma. On antud üle 6300 digiallkirja.

Kahe kuu jooksul on juba neli algatust ületanud tuhande allkirja lävendi ja jõudnud Riigikogu lauale.

Riigikogule saadetud algatuste teemade hulgas on eutanaasia seadustamine, loomade õigused, kriisiaegsed seadusmuudatused ja 5G tehnoloogia.

Aktiivsete algatuste teemadering on endiselt lai, ent domineerivad päevakajalistele olukordadele reageerimine. Ühiskonnas teravalt tõstatuvad teemad jõuavad aina enam rahvaalgatusveebi toetusallkirju koguma.

Riigikogul on hetkel käsil rekordiliselt 12. algatuse menetlemine.

Meie missioon on pakkuda mugavat digitaristut, et aktiivsed kodanikud saaksid riigielus osaleda, häid mõtteid, muutmist vajavaid ettepanekuid ühispöördumistena otsustajateni saata. Osaluskultuuri on vaja soodustada ja suurendada.

Vaata, kas leiad algatuse, millele oma toetusallkiri anda?