Reedel 12. augustil kell 16 kutsume sind arutelule „Kool kui miniühiskond: kui tugevalt kõlavad õpilaste hääled?”, kus arutletakse, milline on hariduse olukord täna ning lähitulevikus. 13. augustil kell 14 aga arendame arutelukultuuri kogukonna alal küsides “Kas dialoog päästab demokraatia?” ning vahetame kogemusi kuidas arendada dialoogi- ja kuulamisoskusi, et paremini mõista üksteise vaateid ja kaasata neid, kes tunnevad end kõrvale jäetuna?

Eesti Koostöö Kogu juhataja Kairi Tilga võtab arutelule “Kas dialoog päästab demokraatia?” kaasa hea kogemuse raamatukogude aasta raames algatatud projektist „Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus“. „Dialooginädal näitas ilmekalt, et dialoog meie ühiskonnas on hädavajalik. Inimesed janunevad sisukate, rahulike ja sügavate vestluste järele, kus nad on kuulatud ja märgatud. Inimeste lugude kuulamine on nii võimestav. Ükskõik kui palju vestlustes inimesi osales, siis tunne oli neil kõigil tõstetud,” ütles Kairi.

Meie demokraatia valdkonna ekspert Karl-Hendrik Pallo võtab Arvamusfestivali hariduse ala arutelule kaasa mõtted koolide kaasava eelarve projektist, mida on koos Korruptsioonivaba Eestiga koordineeritud nüüdseks juba kaks aastat. Karl-Hendrik korraldab koos Korruptsioonivaba Eestiga Arvamusfestivali hariduse ala arutelu „Kool kui miniühiskond: kui tugevalt kõlavad õpilaste hääled?“.
„Ma külastasin sel kevadel projekti raames Läänemere gümnaasiumi ning äärmiselt inspireeriv oli näha, seda entusiasmi ja energiat, millega gümnasistid kogu kooli jaoks olulist hääletust läbi viisid. Kooli poolt eraldatud 2000 euro suuruse eelarve jagamisele tuli lõpuks koguni 538 häält, kuid mis kõige olulisem- näha oli, et noortel oli olulist asja tehes ja elulist protsessi juhtides ka päriselt huvitav, lõbus ning see tuli neil hästi välja,“ rääkis Karl-Henrik Pallo oma kogemusest.
12. augustil kell 16.-17.30 oleme haridusalal. Teemaks “Kool kui miniühiskond: kui tugevalt kõlavad õpilaste hääled?”.
Panelistid: Õpilasesinduste liidu juht Anette Viin, Narva eesti riigigümnaasiumi direktor Irene Käosaar, MTÜ Alustavat õpetajat toetav kool tegevjuht ja hariduselu edendaja Triin Noorkõiv, keelekümbluse õpetaja Aleksei Jašin.
Moderaator on Trine Tamm.
13. augustil kell 14.00 vestleme kogukonna alal teemal “Kas dialoog päästab demokraatia?
Arutlejateks: Kairi Tilga, Eesti Koostöö Kogu, Janeck Uibo, Edasi, Hannele Valkeeniemi, Soome Instituut.
Moderaatoriks on Helen Tammemäe, Miltton.
Facebooki sündmus: https://fb.me/e/2AgXENghB.