Eesti inimarengu aruande (EIA) patroon on Vabariigi President Alar Karis. EIA peatoimetaja Merike Sisask tutvustas presidendile valmivat aruannet. Uue EIA teemaks on vaimne tervis ja heaolu, fookuses on suhtekeskkond, füüsiline keskkond, digikeskkond ja inimeste eluviisid.

President Alar Karis: „Kui Eesti Koostöö Kogu valis järgmise inimarengu aruande teemaks vaimse tervise, räägiti neist teemadest Eesti avalikkuses veel üsna vähe. Valmivat aruannet täna tutvustamas käinud peatoimetaja Merike Sisaski sõnul on küll teema nüüd rõõmustavalt palju rohkem ühiskonna tähelepanu all, kuid veel enam peaksime rääkima vaimse tervise probleemide ennetusest.“

Presidendi sõnul on küll aruande lõpliku valmimiseni veel mõni kuu aega, kuid juba praegu on sõnastatud peamised järeldused ja soovitused, mida kohalikud omavalitsused ja kogukonnad saaksid teha, et inimesed ennast paremini tunneksid ja nende igapäevane kooli- ja töökeskkond tekitaks vähem pingeid. “Asun neid kindlasti paljudel tulevastel kohtumistel jagama,“ ütles kohtumisel Vabariigi President Alar Karis.

Eestis on inimarengu aruanne ilmunud 1995. aastast. 2006. aastast alates annab kogumikku välja SA Eesti Koostöö Kogu. Eesti inimarengu aruande (EIA) teemafookuse püstitab Eesti Koostöö Kogu nõukogu. EIA ilmub raportina iga kahe aasta tagant koondades Eesti tunnustatud teadlaste koostatud andmestiku ja kirjeldused Eesti sotsiaal-majandusliku arengu kohta. 2023. aasta EIA teemaks  on vaimne tervis ja heaolu.