Eesti Koostöö Kogu kuulutab välja tudengitööde konkursi, mille eesmärk on edendada Eesti demokraatia-alast mõttetööd. Konkurss keskendub demokraatia uuenduste – eelkõige kollektiivsete pöördumiste – mõju uurimise ergutamisele nii kohaliku kui riikliku tasandi poliitikas.

Toetus on mõeldud eeskätt kraaditööde autoritele, kes planeerivad lõpetada 2025. aastal. Oodatud on ka põnevad ainetööd. Kandideerima ootame peamiselt magistrante ja doktorante, kes õpivad riigiteadusi, õigusteadust, majandust, ajalugu, meediat ja kommunikatsiooni või teisi seotud erialasid ning tunnevad huvi demokraatia uuenduste vastu. Antakse välja kuni kaks stipendiumi summas 1000 eurot, millest esimene osa makstakse välja kavandi esitamisel ning teine osa pärast töö edukat kaitsmist.

Kui on soov rohkem teada, siis palume registreeruda hiljemalt 4. oktoobril 2024 virtuaalsele kohvihommikule. Osalemise tagab eelregistreerumine.
Infotund toimub 8. oktoobril kell 10.00-11.30. Oodatud on nii üliõpilased kui ka õppejõud. Stipendiumi taotlemiseks tuleb esitada Eesti Koostöö Kogule hiljemalt 15. novembriks 2024 elulookirjeldus, töö kavand, ajakava ja juhendaja soovituskiri. Konkursi tulemused kuulutatakse välja hiljemalt 16. detsembril 2024. Täpsem info siit: https://kogu.ee/rahvaalgatusveeb-mojuraport või kirjuta maarjaleena@kogu.ee.