Kuidas luua demokraatlikku digikeskkonda, kus on riigil tervikuna parem elada? Kas Eesti riigi demokraatia tulevik on i-Mina? Kes tellib demokraatia jätkusuutlikkuse Eestis? e-Estonia kõneisikute arutelupaneelis “Rahvaalgatus.ee kui digitaalne meeleavaldus” said lahti harutatud ka perspektiivid kuidas läbi demokraatlikku digiriigi on võimalik väiksel  Eestil kasvada sisult suureks. 
Maarja-Leena Saar, Eesti Koostöö Kogu ekspert  tõi arutelus välja ka olulise tõdemuse, mis kummutab laialt levinud arvamuse, et kaasamin on kohmakas ja ajakulukas protsess.  „Rahvaalgatus.ee osalusportaalis viimase kolme aasta jooksul tehtud kohalikku koolivõrku puudutavate algatuste põhjal võime öelda, et need omavalitsused, kes alustasid kogukonna kaasamisega varem, olid enamus selleks sügiseks otsused tehtud, ka rasked otsused. Need omavalitsused, kes tegid kiired ja järsud otsused ning ilma kohalikke kaasamata, ei ole oma otsuseid selleks sügiseks ära teinud. Mis tähendab seda, et see on illusioon, kui nimetame kaasamist pikaks, koormavaks ja aeglaseks.”
e-Estonia kõneisikute seminaril toimunud arutelupaneelis „Rahvaalgatus.ee kui digitaalne meeleavaldus“ osalesid: Maarja-Leena Saar, Eesti Koostöö Kogu ekspert; Kristina Mänd, e-Governance Academy vanemekspert. Modereeris Carmen Raal e-Estonia esitluskeskusest. Arutelupaneel on järelvaadatav siit: https://bit.ly/3SdSPpm