Aleksander Krjukov

ERR
Eesti Koostöö Kogu juht Olari Koppel on rahul, et rahvakogu.kogu.ee-st ei saanud portaali, kus inimesed tuimalt oma frustratsiooni välja elavad. Selle asemel tehti asjalikke ja konstruktiivseid ettepanekuid.

“Väike hirm oli, et äkki teeme siin järjekordse veebikeskkonna, kus inimesed saavad valimatus sõnastuses välja elada oma frustratsiooni ja muul viisil pahameelt. Minu suureks rõõmuks on rahvakogu keskkond nüüd veidi vähem kui kuu ajaga tõestanud, et arutlev diskussioon ja ettepanekud, küll rahulolematus sõnastuses, aga siiski konstruktiivselt, on Eesti internetimaastikul täiesti võimalik,” ütles Koppel “Vikerhommikule” antud intervjuus.

Koppeli sõnul eristab rahvakogu.kogu.ee-d varasematest sarnastest katsetustest asjaolu, et algusest peale olid paika pandud teemad ja väga selge ajaline raam. “Meil on võimalik ka igal hetkel täpselt jägida, mis konkreetse ettepanekuga sünnib. Varasematel kordadel kirjutas inimene oma ettepaneku kuhugi lahtrisse, vajutas nuppu send ja peale seda jäi ta ootama,” rääkis Koppel.

Koppel märkis, et veebruari teisest poolest ilmuvad rahvakogu.kogu.ee lehele ka analüütikute poolt tehtud sorteerimise ja sõelumise tööd, seejärel lisanduvad ekspertide hinnangud ja märtsis toimuvad avalikud koosolekud.

“Ma loodan, et ka meediatähelepanu asjale on piisav, et need ettepanekud ei saaks kuhugi musta auku ära kaduda, vaid nendel oleks pidev avalikkuse tähelepanu. Äkki see aitab ka poliitikutel läbi mõelda oma käitumisviisi, mida nende ettepanekutega aprillis ja mais edasi teha,” lootis Koppel.

Koppel rääkis, et ekspertrühma on saatnud oma esindajad ka erakonnad. “Kuivõrd ekspertide mõjuhinnangud on poliitiliselt neutraalsed ja kollegiaalsed, siis see peaks välistama mistahes poliitilise kallutatuse,” lubas Koppel.
Artikkel ERR Uudiste veebilehel.