President Toomas Hendrik Ilves pooldab kommunismiohvrite monumendi loomist Tallinna, kuid leiab samas, et sobivaim koht selle jaoks oleks Hirvepark, mitte Tõnismägi.

“Arvestades sõjakaotusi ja okupatsiooniaastate kaotusi, siis kommunismiohvrite memoriaal on hädavajalik,” rääkis Ilves oma kõnede venekeelse kogumiku “Räägib riigipea” (“Govorit glava gosudarstva”) esitlusel Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumis, vahendasid ERRi uudised.

“Olen kogu aeg arvanud, et parim koht selleks on Hirvepark, kus oli muuseas esimene kord, kui inimesed hakkasid minevikust rääkima totalitaarse ühiskonna tingimustes.”

“Samal ajal mulle tõesti ei meeldi selline idee, et on üks mälestusmärk ja siis pannakse teine mälestusmärk,” rääkis Ilves algatusrühma soovist püstitada mälestusmärk Tõnismäele pronkssõduri endisele asukohale.

Artikkel Delfi kodulehel