“Foorumi” stuudios arutlesid Külli Taro, Janek Mäggi, Evelyn Sepp ja Rainer Kattel, kas valimisprogrammide olemasolu on vajalik.

“Mina püüan massist eristuda ning vältida müra ning seega loen programme,” tunnistas Evelyn Sepp. “Kelle poolt on usutav, et tehakse muutusi ja kelle poolt see ei ole”, sõnas Evelyn valimisprogrammide usutavuse kohta.

Vastusena saatejuhi küsimusele, kas inimesed viitsivad neid programme läbi lugeda, arvas Külli Taro, et valija otsust valimisprogramm tegelikult ei mõjuta. “Aga neid on siis vaja, kui hakatakse tegema koalitsioonilepingut,” lisas ta.

Janek Mäggi arvates on programmid koostatud rahva soove meeles pidades. “Rahvas raibe, sööge heinu!”, “enamikud valimisprogrammid on nii koostatud, et võtke rahvas raha ja olge tasa”, lausus Janek Mäggi saates.


“Foorum” saadet saab vaadata siit.