Eesti Koostöö Kogul valmib käesoleva aasta lõpuks projekti «Rahvakogu 2.0» raames veebikeskkond, mille kaudu saab riigikogule esitada kollektiivseid pöördumisi.

Kollektiivsete pöördumiste seadus võeti Rahvakogu ühe ettepanekuna parlamendis vastu läinud aastal, kuid senimaani puudub kvaliteetne kanal, mille kaudu pöördumisi esitada, ütles koostöö kogu juhataja Teele Pehk BNSile.«Koostöö kogu eesmärk on naaberriikide eeskujul luua kasutajasõbralik veebikeskkond, kus saab algatada arutelu ühiskondliku probleemi üle, koguda poolt- ja vastuargumente, koostada nende põhjal pöördumine riigikogule, esitada pöördumine ning jälgida pöördumise edasist saatust,» selgitas Pehk.«Praegu käivad keskkonna arendustööd ning 2015. aasta lõpuks peaks veeb valmis saama,» lisas ta.Sarnased parlamendile suunatud pöördumiste keskkonnad on olemas ka näiteks Lätis ja Soomes. Läti keskkond jannab nime ManaBalss.lv ja soomlastel Avoin Ministeriö. Alates läinud aastast on riigikogule esitatud 10 vähemalt 1000 allkirjaga pöördumist, mis kuvatakse riigikogu kodulehel.