Euroopa päeva puhul lansseeris Rahvaalgatus.ee uue Euroopa kodanikualgatuse alalehe. Euroopa kodanikualgatus annab sarnaselt Rahvaalgatusele kodanikele võimaluse oma murega otse otsustajateni jõuda ja kõigil Euroopa kodanikel võtta aktiivselt osa ELi poliitikakujundamisest.

Euroopa kodanikualgatus toob huvilisteni unikaalse osalusdemokraatia tööriista, mille kaudu on juba üle 16 miljoni ELi kodaniku oma allkirja andnud. Alates 2012. aasta 9. maist, mil registreeriti esimene Euroopa kodanikualgatus, on loodud 88 algatust, millest 6 on edukalt lävendi ületanud ja Euroopa Komisjonilt ka vastuse saanud.

Täna möödub esimese Euroopa kodanikualgatuse registreerimisest kümme aastat ning Rahvaalgatus.ee seisab kodanikualgatuse saadikuna osalusdemokraatia võimaluste populariseerimise eest lisaks Eestile ka Euroopas. Rahvaalgatus.ee viib Euroopa päeva tähistades kõik soovijad Euroopa kodanikualgatusteni siit: https://rahvaalgatus.ee/eu. Euroopa päeva sündmustega üle Eesti saad tutvuda siin: https://bit.ly/3vkElIO.