Eesti Koostöö Kogu alustas koostöös raamatukogude aastaga suurprojekti “Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus”. Raamatukogud üle maailma on uuenemas ja võtmas lisaks raamatute laenutamisele ühiskonnas uut rolli, nad on muutumas kogukonnakeskusteks. Kuidas see kõik välja näeb ja kuidas läheb raamatukogudel käisidki Eesti Koostöö Kogu juhataja Kairi Tilga ja  raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre Vikerraadio saates “Huvitaja” rääkimas.

Kuula saadet siit: https://bit.ly/3yJ68Vh. Saatejuht on Krista Taim.

Eesti Koostöö Kogu käivitas 1. märtsil 2022  suurprojekti “Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus”. Viimases inimarengu aruandes toovad sotsiaalteadlased välja, et kehv aruteluruum on infoühiskonna üks suurimaid probleeme, mistõttu on tarvis suurendada kohalikku dialoogi ja kodanike aruteluoskusi. Selleks käivitas Eesti Koostöö Kogu koos raamatukogude aasta ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühinguga pilootprojekti „Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus”. Projekti raames toimuvad mõttetalgud, esmakordne koolitusprogramm 12-le raamatukoguhoidjale ning kohalike dialoogide nädal. Täpsema info koolitusprogrammist leiab siit: https://kogu.ee/kohalike-dialoog-kohalikus-raamatukogus/.

Projekt „Kohalike dialoog kohalikus raamatukogus” toimub raamatukogude aastaSA Eesti Koostöö Kogu, Kultuuriministeeriumi ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) koostöös.