Rahvaalgatusveeb on poole aastaga Riigikokku lennutanud kolm algatust koos 7000 digiallkirjaga.

Sügisel käivitame suure teavituskampaania kolme sihtrühma suunal: noored, digivõimekad eakad ning muukeelsed mittekodanikud. Sihtrühmade esindus- ja katusorganisatsioonidega koostöös tutvustame kollektiivsete pöördumiste õigust ja pöördumiste koostamiseks-allkirjastamiseks-jälgimiseks loodud rahvaalgatus.ee võimalusi kasutajatele.

Samal ajal oleme valmis rääkima poliitikakujundamises osalemise võimalustest ja rahvaalgatusveebist üle Eesti toimuvatel üritustel. Kui soovite saada nõu oma ideedele, mis aitavad ühiskonnaelu parandada, või saada selgemat pilti kodanikuõigustest ja osalusvõimalustest, siis kutsuge meid oma üritusele või liikmetele rääkima! Saame jagada oma teadmisi rahvaalgatuse käivitamisest, algatuste menetlemisest parlamendis ning rahvaalgatus.ee tehnilistest võimalustest. Kirjutage info@rahvaalgatus.ee, kirjeldage üritust lähemalt (eesmärk, koht, kuupäev, oodatav publik) ning lepime üksikasjades kokku.

 

Selleks et saada aimdust kollektiivsete pöördumiste õigusest ja rahvaalgatusveebist, tegime kolmes keeles lihtsad voldikud. Voldikust saab teada, mis on kollektiivne pöördumine, kes ja kuidas saab neid algatada, kuidas parlament neid menetleb ning mis nende tulemusel muutuda võib. 

Rahvaalgatus.ee voldikut saab levitada, jagada, oma kodulehele sisestada: [EST]*, [ENG]*, [RUS]*

 

 

* Trükikõlbulikud failid saate alla laadida siit: [EST], [ENG], [RUS].

rahvaalgatuse-voldik_est-page-001-2

rahvaalgatuse-voldik_est-page-002